02166561928
5 راهکار برای درمان میگرن
Recent Posts
دسته‌ها

من میگرن دارم سالهاست چطوری میتونم درمان شم ؟

سردرد ميگرن‏

سردرد ميگرن كه آن را سردرد يك طرفه يا سردرد نيمه سر، يا سردرد عصبى گويند. درد آن اكثرا به صورت يك طرفه است، يعنى يك طرف سر، درد می ‏گيرد و تير می ‏كشد و با حالت تهوع همراه است. اين نوع سردرد به‏ طور ارثى و هم غير ارثى يعنى به علت عوامل مختلف ديگر ايجاد می ‏گردد. زنانى كه به اين بيمارى دچار شده ‏اند اكثرا هم‏زمان با شروع درد قاعدگى سردردشان بروز خواهد كرد و يا شدت می ‏يابد.

در اكثر افراد

معمولا قبل از شروع درد احساس‏هايى نظير تهوع، كاهش بينايى در قسمتى از ميدان بينايى يا ساير اقسام توهمات حسى، فرارسيدن سردرد ميگرنى را اعلام می ‏دارند. ازاين‏رو بيشتر بيماران با هويدا شدن اين علامات مطلع می ‏گردند كه سردردشان فراخواهد رسيد. چون اين علائم معمولا پيش ‏درآمد شروع درد ميگرن است، بيمار با دريافت اين زنگ خطر خود را آماده پذيرايى اين ميهمان ناخوانده‏ ى دردناك و رنج ‏آور خواهد كرد.

عوامل بروز سردرد ميگرن:

كسانى كه در مراحل مختلف زندگى دچار مشقت و رنج‏هاى طاقت ‏فرسا گشته يا در باز كردن گره‏ هاى كور زندگى عاجز مانده و در قعر اقيانوس زندگى بدون اميد نجات دست و پا می ‏زنند. افرادى كه دچار هيجانات و فشارهاى كارى يا روحى طويل ‏المدت می ‏گردند به سردرد ميگرن مبتلا می ‏شوند.

بهر رنج و غم بشر روح و روان انبار نيست‏ گر تو آسانگير باشى زندگى دشوار نيست‏
 

اين هيجانات و فشارهاى روحى از طريق رفلكس باعث انقباض بعضى از سرخرگ‏هاى سر از جمله آنهايى كه به مغز خون می ‏دهند می ‏شود.

انقباضات

اين انقباضات باعث كم شدن خون قسمتى از مغز شده كه اين كم‏خونى عامل خبردهنده يا علائم پيش‏رس سردرد می ‏باشد. اين كم‏خونى به مرور شديدتر گشته و باعث تغييراتى در ديواره‏ ى رگ‏ها می ‏گردد. اين تغييرات موجب شل شدن ديواره‏ ى عروقى خون شده و اين عروق حدود 24 تا 48 ساعت تونوس (سفتى) خود را از دست می ‏دهند و فشار موجود در رگ‏ها موجب گشادى آنها گشته و ضرباتى شديد به صورت كلنگ زدن يا ضربه زدن براى بيمار به وجود می ‏آورد و به نظر می‏رسد كه گسترش بيش از حد جدار عروق باعث پيدايش ميگرن باشد.

اثرات ثانوى

كم‏  خونى نيز خود عامل ديگرى در تشديد سردرد ميگرن به حساب می ‏آيد. اگر سندرم ميگرن در مراحل اوليه و پيش‏رس به وسيله‏ ى تركيبات تارترات ارگوتامين سد شود سردرد شديدى به وجود نمى‏ آيد، اين تركيبات می ‏توانند از ايسكمى يا كم‏خونى اوليه عروق جلوگيرى كرده و مانع به وجود آمدن سردرد شوند.

مكانيسم بروز حمله ميگرنى را مى‏توان بدين طريق شرح داد. احتباس آب و نمك در بدن، كه اين بيشتر در نزد زنان بلند قدى كه مبتلا به حالت عصبانى و بی ‏گذشتى، زودرنجى و تحريك ‏پذيرى هستند، مشاهده می‏گردد. در روزهاى اول قاعدگى كه الدسترون خون و ادرار زياد مى‏شود اين سردرد شدت می ‏يابد.

يكى از عوامل ميگرن، انقباض عروق خواهد بود. عامل ديگر، انبساط عروق است كه در اين مرحله اطراف عروق مايعات پولى پپتيدى شبيه به برادى كينين يافت می ‏شود و علت پيدايش آن معلوم نيست.

كسانى كه دچار سردرد ميگرنى هستند

در صورت يبوست و يا خشكى مزاج اول بايد به درمان آن بپردازند و مراقبت كنند كه هيچ‏گاه تعادل دستگاه گوارش به هم نخورد و معده روزى يك يا دو مرتبه به راحتى كار كند. براى درمان يبوست به اشارتکست یبوست مراجعه شود و نيز بايد بر خود مسلط شوند و با تمرينات پی ‏درپى، بدون توجه به گرفتاری‏هاى متعدد خود را خندان و شادمان نگهدارند.

گردش، تفريح، مجالس و محافلى كه شادمانى در آن حكم ‏فرماست بسيار مفيد است.

 فكر زياد

حساسيت‏هاى بيش از حد در مورد كار يا گرفتارى ‏هاى زندگى، حرص و جوش، غم و غصه، ناراحتى و عصبانيت، گريه، حضور در مجالس عزا، شركت در مكان‏هاى شلوغ و پر سروصدا، رفتن به ارتفاعات مانند كوه و بام منازل و غيره دورى گزينند

و از تند رفتن با وسايل نقليه مخصوصا در شيب‏ها، تماشاى اشياء گردان يا سريع الحركت، تماشاى فيلم خصوصا فيلم‏هاى وحشتناك يا غمناك، گوش كردن يا خواندن اخبار مخصوصا خبرهاى نامساعد، مطالعه پى در پى، كارهاى طاقت ‏فرسا، بی ‏خوابى شب، مصرف دخانيات، مصرف نوشابه ‏هاى الكلى، نوشيدن چاى يا قهوه، خوردن غذاهاى مانده و كنسرو شده و غذاهاى سرخ‏ كرده و ادويه‏ جات و شيرينى هاى قنادى و سركه و ترشيجات و بستنى و آب يخ يا نوشيدنى ‏هاى يخ كرده پرهيز كنند.

براى درمان

ابتدا بايد خلط غالب را در بدن تنظيم سازيد. بدين منظور (به قسمت اخلاط اربعه مراجعه شود) و اگر دموى مزاج بوديد و پرخونى داشتيد به طريق حجامت يا طريق ديگر خون كم كنيد سپس به مداوا بپردازيد.

درمان اورژانسی

به عنوان مسكن موقت هنگام شروع سردرد ميگرن يك قطعه ريشه عاقرقرها را آتش بزنيد و دود آن را در هر دو سوراخ بينى استنشاق كنيد تا درد كاهش يابد.

**

شما نیز میتوانید در قسمت دیدگاه ها  پرسش هاتون رو مطرح کنید

و یا از طریق تیکت ها و از طریق ایجاد یک انجمن و یا یک جستار با ثبت نام و ایجاد یک پنل کاربری بسیار کامل با ایجاد پرسش امتیاز بگیرید و پاسخی در خور نیز دریافت نمایید.

بحث های مستند همراه با ذکر منبع در کنار متن

ميگرن‏، سردردهاى مزمن،
درمان: داروهايى كه براى ميگرن‏ تجويز مى‏شود همگى و همه دستورات آن در اينجا مؤثر مى‏باشد. مخصوصا ماليدن سركه و گلاب و داروى مربوط به آن- يعنى دارويى كه بايستى در گلاب سركه ريخته شود كه در مبحث ميگرن‏ گفته مى‏شود اگر مرتبا به محل درد ماليده شود در تسكين آن مؤثر است.

وقتی كم‏خونى كم‏ كم شديدتر شده باعث تغييراتى در ديواره رگ‏ها مى‏گردد، اين تغييرات موجب شل شدن ديواره عروقى خون شده، اين عروق حدود 24 تا 48 ساعت تونوس (سفتى) خود را از دست مى‏دهند. فشار موجود در اين رگ‏ها موجب گشادى آن‏ها شده ضرباتى شديد به صورت كلنگ زدن يا ضربه زدن براى بيمار به وجود مى‏آورد و به نظر مى‏رسد، گسترش بيش از حد جدار عروق باعث پيدايش ميگرن‏ باشد.

اگر سندرم ميگرن‏ در مراحل اوليه و پيش‏رس به وسيله تركيبات تارترات ارگوتامين (سد) شود، سردرد شديدى به وجود نمى‏آيد. اين تركيبات مى‏توانند از ايسكمى يا كم‏خونى اوليه عروق جلوگيرى كرده مانع به وجود آمدن سردرد شوند. مكانيسم بروز حمله ميگرنى را مى‏توان بدين طريق شرح داد كه طى سه مرحله اين درد به وجود مى‏آيد.

نسخه شفا – گل و گياه / 58 / سردردهاى ميگرنى ….. ص : 57
2- مرحله انقباض و سوم مرحله انبساط عروق است كه در اين مرحله اطراف عروق مايعات پولى پپتيدى شبيه به برادى كينين يافت مى‏شود كه علت پيدايش آن معلوم نيست، شايد آشفتگى سوخت‏وساز سروتونين در ايجاد ميگرن‏ مؤثر باشد كه داروهاى ضد سروتونين بر روى آن مؤثر است.

نسخه شفا – گل و گياه / 61 / سندرم منى‏ير(منيير) ….. ص : 60
درمان اين بيمارى نيز با داروهاى ضد هيستامين شروع مى‏شود. اسيد نيكوتينيك در درمان آن مؤثر است، رژيم بدون نمك و داروهاى پيشاب‏آور خيلى مفيدند نسخه‏هاى مؤثر بر ميگرن‏ براى درمان اين بيمارى مفيد است و با تجرياتى كه انجام شده است، داروى ضد ميگرن‏ گياهى روى اين نوع سردردها مؤثر بوده است.

نسخه شفا – گل و گياه / 79 / نسخه: 9 ….. ص : 79
به‏طور كلى براى ميگرن‏ مى‏توان از دستورهاى زير استفاده نمود. اين نسخه‏ ها به تجربه رسيده و خيلى مؤثرتر از دستورات قبلى براى ميگرنى‏ها است.

خواص گیاهانی که برای درمان میگرن موثر میباشند

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏1 / 256 / خواص: ….. ص : 256
قسمتهاى مختلف انار مصرف طبى دارد. گل انار براى رفع اسهال، خونريزيهاى ساده، ترشحات زنانه به شكل خوراكى و در اورام دهان و گلو به شكل غرغره مصرف مى‏شده است. برگ آن را در ضعف معده، كمى اشتها، حالت تهوع، كم خونى و بخصوص كم خونى دختران، رفع خشكى عمومى و ميگرن‏ موثر مى‏دانسته‏اند.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏1 / 336 / خواص:باداورد ….. ص : 334
جوشانده باد آورد براى بيماريهاى عصبى از قبيل ارتعاش اعصاب و ميگرن‏، ماليخوليا و هيسترى مفيد است، در بيمارى روماتيسم 6 الى 20 گرم از بادآورد در يك ليتر آب جوشانده و به مصرف مى‏رسانيد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏1 / 351 / خواص: بادام تلخ ص : 347
بادام تلخ در استعمال خارجى يعنى به صورت ضماد، روغن ماليدنى و پانسمان موجب تسكين درد مى‏شود و بويژه در مورد ميگرن‏، كوليك كبدى و كليوى روماتيسم، زيادى ترشح اسيد معدى و دردهاى عصبى استعمال مى‏كردد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏1 / 364 / خواص: بادرنجبویه ص : 362
بادرنجبويه: تقويت قلب حالات نوراستنى، هيجان، سردرد عصبى، كمبود حافظه، افسردگى، آسم، سرفه، بى نظمى‏هاى قاعدگى نام اين گياه به خاطر عطر مخصوص آن (بوى بادرنگ) است. آرام كننده تشنج، براى سرگيجه و براى تشنجات معدى روده‏اى، براى بى‏خوابى، خستگى روحى، ميگرن‏، حالت اضطراب، با جوشانده آن مى‏توان قسمت اعظم بيماريهاى شكم، بيمارى دندان، گوش و با استعمال خارجى، درد روماتيسمى را برطرف كرد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏1 / 534 / خواص: گل پامچال ص : 533
اين گياه در طب به عنوان ضد تشنج استعمال مى‏شود و در بيماريهاى عصبى، هيسترى، رقص سن گى و تشنجات اطفال مصرف مى‏گردد ريشه آن را به صورت جوشانده براى دفع كرم مصرف مى‏كنند. دم‏كرده گل پامچال مقوى است و تب را مى‏برد و كسانى كه مبتلا به سردردهاى شديد نيمه سر ميگرن‏ و دل بهم خوردگى شده‏اند اگر از آن مصرف نمايند بزودى شفا مى‏يابند. جوشانده گرد ريشه اين گياه را براى معالجه برونشيت، سياه سرفه و حتى سينه پهلو و همچنين امراض مربوط به مجارى ادرار مصرف مى‏نمايند.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏1 / 632 / خواص گوگرد در پیاز ص: 630
گوگرد پياز وقتى وارد خون شود و در ريه وارد گردد با عفونتهاى مجارى تنفسى مثل گريپ و غيره مبارزه مى‏كند. تحريك كه در موقع پوست كندن پياز مى‏شود دردهاى شديد نيمه سر و ميگرن‏ را برطرف و زكامى را كه تازه شروع شده است رفع مى‏كند.
مرهم پياز خام له‏شده اگر در ناحيه پيشانى قرار داده شود سردرد و سردردهاى يك طرفه ميگرن‏ را رفع مى‏كند

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏2 / 287 / خواص چای کوهی یا هوفاریقون ص : 287
براى رفع درد ناحيه سرين و همچنين براى سياتيك و نقرس مفيد است. دم‏كرده آن براى ميگرن‏ و سردردهاى عصبى و تاخير در عادت ماهيانه زنان، روغن آن براى رفع تشنج، ضد عفونى كننده زخمها، در استعمال خارجى جراحتها و ورمها براى تسكين درد روماتيسم، چاى كوهى براى درمان ايدز، اثر ضد ويروسهاى مشابه‏HIV يعنى ويروس ايدز دارد. براى درمان زخمها ماده شيميايى هايپريسين و ساير مواد آنتى‏بيوتيك موجود در اسانس روغنى قرمز رنگ گياه ممكن است تحريك و تقويت سيستم دفاعى بدن افزايش داده و براى كاهش التهاب زخمها كمك بسيار مؤثرى مى‏كند.
لطيف كننده، باز كننده بسته‏ها، عرق‏آور، تحليل كننده مواد زائد، تصفيه كننده و رقيق كننده خون، مقوى كبد، قلب، مغز، معده و باه، مدر بول و حيض، خشك كننده رطوبات ناشناخته، نافع اكثر امراض سوداوى، سوزاك، جذام، زخمهاى بد، جرب، خوره، حصبه، ورمهاى سخت، سرطان، بهق سياه و برص سياه، لك پوست، داء الثعلب، داء الحيه، داء الفيل، زخمهاى قديمى، ميگرن‏، جنون، ماليخوليا، فلج، رعشه، تشنج، سل، استسقاى لحمى، يرقان سياه، بواسير، نواصير، زخم كليه و مثانه، سلسل البول، امراض رحم، نازائى زن، درد مفاصل، كمر درد، سياتيك، نقرس، تب سوداوى و نوبه، مسموميت، اعتياد به ترياك، لاغرى و زردى صورت و ضعف باه و كسانى كه داراى اولاد نمى‏شوند، مى‏باشد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏3 / 32 / تركيب رازک و سنبل الطیب ص : 31
در ميان مردم براى مخروطهاى ماده رازك، اثر رفع سردردهاى يك طرفه، ميگرن‏ قاعدگى دردناك، فلج مثانه و عدم تعادل عصبى قائل هستند.l .kroeber در سال 1934 از مخلوط رازك و سنبل الطيب نتايج مفيد در تعديل رفلكس‏ها به دست آورد. آن را دارويى ضد تشنج، خواب‏آور و رفع كننده اختلالات جنسى و منشأ عصبى ذكر كرده است به علاوه آن را در بى‏خوابيها و ناراحتى‏هاى قلبى ناشى از اختلالات عصبى .
10 گرم از ميوه مخروطى رازك را در يك ليتر آب جوش به مدت 10 دقيقه دم مى‏كنند اين دم‏كرده اشتهاآور و مقوّى است، اگر براى تسكين يافتن يا خوب خوابيدن مصرف شود بهتر است كه 20 تا 40 گرم از ميوه مخروطى را به مدت 15 دقيقه در يك ليتر آب جوش دم كنيد. طعم تلخى دارد. مدرّ و معرّق و ضد كرم و خواب‏آور است و شهوت را تسكين مى‏دهد در طب عاميانه براى رفع ميگرن‏ از دم‏كرده رازك گلهاى مخروطى آن استفاده مى‏نمايند.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏3 / 166 / خواص درمانى روغن بادام شيرين و تلخ: ….. ص : 165
در استعمال خارجى از روغن بادام تلخ به عنوان ضماد روغن ماليدنى و پانسمان استفاده مى‏شود كه موجب تسكين درد و بويژه در مورد ميگرن‏، كوليك كبدى و كليوى، رماتيسم، زيادى ترشح اسيد معده دردهاى عصبى استعمال مى‏گردد.

درمان ميگرن‏، درد اعصاب صورت:

ده تا چهل گرم ريشه بيخ شب بو را كه خشك كرده‏ايد و به صورت گرد درآورده ‏ايد در يك ليتر آب خيلى جوش بريزيد و پانزده دقيقه دم كنيد و به هنگام درد ميگرن‏ يا درد اعصاب نورالژى آن را مصرف كنيد. معالجه زخمها و جراحات: 50 گرم ريشه بيخ شب‏بو را كه خشك كرده‏ايد ريزريز كنيد و در يك ليتر آب شير سرد بريزيد و ظرف محتوى آن را روى آتش بگذاريد تا به جوش آيد و دو دقيقه بجوشد، سپس آن را از روى آتش برداريد، وقتى نيم گرم شد پارچه‏اى را در آن بخيسانيد و روى زخمها كمپرس كنيد و پانزده دقيقه آن را روى زخم نگهداريد و هر روز سه بار آن را تجديد كنيد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏3 / 405 / * سبزآب ….. ص : 404
سبزآب: مقوى، خلطآور و تا اندازه‏اى مدرّ و براى نزله‏ها و عفونت‏هاى ريوى، سل، سوء هاضمه، ميگرن‏، نفخ معده، غلظت خون، برونشيت، نقرس، رماتيسم، سنگ كليه و كيسه صفرا نافع است.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏3 / 449 / * سنبل ختايى ….. ص : 447
سنبل‏ختايى معطر است و تمام اجزاى آن مقوى، محرك، تصفيه كننده خون و معرّق مى‏باشد. فرآورده ‏هاى دارويى آن در قاعدگى دردناك و درد معده عامل درمانى مؤثرى است و مانع تهوّع، دل‏پيچه، تشنج‏آور و سرگيجه بوده و ميگرن‏ را تسكين مى‏دهد مخاط شش‏ها و دستگاه تنفس را تقويت كرده، عضلات را تحرك مى‏بخشد و سرانجام عمل قلب را تقويت مى‏كند. برگهاى تازه آن زخم‏ها را التيام مى‏دهد، جوشانده‏اى از ريشه ‏هاى اين گياه نسوج از بين رفته بدن را ترميم مى‏كند، حمام دست و پا يا كامل بدن به وسيله فراورده اين گياه نافع رماتيسم، ضربه خوردگى رگهاى عصبى و ضعف اندامها مى‏باشد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏3 / 450 / سنبل ختايى: ….. ص : 450
سنبل معطر است تمام اجزاى آن مقوّى است، محرك، تصفيه كننده خون و معرق مى‏باشد، مانع تهوع، دل به هم خوردگى و تشنج‏آور بوده، ميگرن‏ و سرگيجه را تسكين مى‏دهد، عمل قلب را تقويت مى‏كند، دم‏كرده آن براى رفع خستگى، نفخ، آسم عصبى، درد قاعدگى و درمان رماتيسم مؤثر است.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏3 / 501 / خواص: سی سنبر. ص : 500
تناوبى و گريپ سرماخوردگى و در بينايى ضعيف مفيد است، جهت رفع تشنج- تشنج دستگاه تنفسى، براى جلوگيرى از خونريزى بينى و ميگرن‏ سرگيجه نافع است. براى رفع ترشى معده مؤثر مى‏باشد، ماليدن اسانس سى‏سنبر سرپوله روى عضو براى تسكين درد نقرس و سياتيك و رماتيسم اثر قوى دارد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏3 / 522 / خواص: برگ درخت سیب ص : 520
برگ سيب را در قديم در دفع اختلالات چشم، جوانه ‏هايش را براى نقرس، شكوفه‏ هايش جهت ميگرن‏ و سايه درخت سيب را برخى در ساكت كردن دردهاى پشت‏

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏5 / 109 / خواص گلابی. ص : 108
گلابى را از قديم مى‏شناخته ‏اند و دو قرن قبل از ميلاد كانتون لانسين از شش نوع آن تعريف كرده است و يك قرن بعد پلين 42 نوع آن را نام برده. جالينوس براى رفع عطش و دانشمندان ديگر در ميگرن‏ تجويز مى‏كرده ‏اند.
برگهاى گلابى داراى گلوكوزيد و هيدروكينون و فلوريدزين مى‏باشد و آرام‏بخش و مدر بوده براى اسهال، فشار خون، بى‏خوابى، ناراحتى اعصاب، ميگرن‏ و اختلالات كليه و مثانه مصرف مى‏شود.
براى معالجه درد گلو و آنژين بايد آب يك ليموى تازه را گرفت و در آب نيم‏گرم مخلوط كرد و هر روز يك يا دو بار آن را غرغره كرد. كمپرس آب ليمو كه كمى هم به آن نمك زده باشند بر روى گلو آنژين را درمان مى‏كند. همچنين اگر كمپرس آب با برش‏هاى نازك ليمو انجام دهيد، فورا سردردهاى شديد (ميگرن‏) و انواع سردردهاى عصبى را آرام مى‏كند.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏5 / 210 / مشخصات مرزنجوش ص : 210
مرزنگوش گياهى است در نواحى مختلف مى‏رويد و خاصيت طبى آن مقوى، باد شكن، ضد تشنج، مدرّ و ضد رطوبت است و بيخوابى و ميگرن‏ درد نيمه سر و زكام مغزى را درمان مى‏كند .

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏5 / 269 / مشخصات اکلیل کوهی. ص : 267
اكليل كوهى نيز مقوى، محرك، مصلح معده و قاعده ‏آور است و در امراض رعشه، ضعف عصبى، حزن و اندوه، خستگى جسمى و روحى، ميگرن‏، ورم كليه، يرقان ابيض، خنازير، ضعف و طپش قلب مفيد است.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏5 / 343 / * هلو ….. ص : 342
پماد كوبيده هسته هلو در نورالژى و ميگرن‏ و زخمهاى سوختگى و سودا سودمند است. دم‏كرده يك گرم شكوفه هلو عصبانيت بچه ‏هاى خشمگين را ساكت مى‏سازد و يبوست آنها را نيز بر طرف مى‏كند.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏5 / 350 / خواص درمانى: علف چای یا هفت بند ص : 350
علف چاى را در موارد كمى اشتها، شكم روش، اسهال هاى ساده، قولنج‏هاى كبدى و كليوى، زردى، آب آوردن، سنگ كليه، نزله ‏هاى شش، آغاز بيمارى سل، آسم مرطوب، كم‏خونى دختران جوان، هيسترى، صرع، حالات تشنجى، عدم تعادل عصبى، سردردهاى عصبى، ميگرن‏، سياتيك، دردهاى عصبى صورت، بواسير، دفع كرم روده، تب‏هاى نوبه، قطع حالت قاعدگى در زنان جوان، تأخير وقوع قاعدگى، ترشحات مهبلى و غيره بكار مى‏برند. در استعمال خارج، سرشاخه ‏هاى گلدار گياه مخصوصا روغن قرمزى كه از گلهاى گياه به دست مى ‏آيد به‏ صورت كمپرس در رفع و بهبود غالب زخمها و سوختگى ‏ها بكار مى‏رود.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏6 / 47 / خواص ناخنک ص : 47
ناخنك: اين گياه را به اسم علمى>Melilotus Officinalis< نوشته ‏اند و داراى مادّه كومارين و اسيد ملى لوتيك مى‏باشد. نافع ميگرن‏، سكته، لقوه، صرع، آنفاركتوس، فلبيت و پرى فلبيت است.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏6 / 202 / اطريفل ….. ص : 186
نافع: سمّ، ضربان دندان، سوء هاضمه، درد چشم، غلبه سوداء، صفرا، بلغم، تاريكى چشم، آسم، سر درد دائمى، ميگرن‏ (درد شقيقه)، باد در گوش، زهره قرمز، خوره، سدد، زيادى خواب، هذيان گويى در خواب، ترس و فزع، سوداء، صفرا، غم و اندوه و اضطراب سينه، تب درونى، اختلال عقل، سودا، ترس، وسواس، فلج (نو، كهنه)، دبيله، خنده بدون جهت، بازى با ريش، سمها، زهرها، جادو، سردى، ارواح، ناراحتى چشم مزمن، جذام، بهق، فراموشى و بلغم سوخته، تب قديم و جديد، كرى، برسام و درازى زبان.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏7 / 189 / تأثير رنگها در روان آدمى ….. ص : 189
رنگ سبز: در بيماران عصبى و اختلالات روانى اثر داشته، خنك كننده، تعديل كننده، مؤثّر بر تحريكات عصبى، بى‏خوابيها، خستگيها و فشار خون است، شعريه ‏ها (مويرگها) را منبسط نموده، در بيماريهاى آلرژيك و ميگرن‏، مؤثّر بوده موجب تسكين مى‏شود. خاصيّت عمده رنگ سبز، تازه كننده و آرامش بخش است.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏7 / 465 / انگور ….. ص : 455
ناخنك، الكيل الملك، (melilotus officinaus reseda) نافع سكته، لقوه، ماليخوليا، فراموشى، درد جگر و طحال، قابض و ضدعفونى كننده ميگرن‏ و ضدانعقاد خون است.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏7 / 497 / اسانس‏هاى طبيعى و اهميت آنها در زندگى امروز بشر ….. ص : 493
– دردهاى موضعى، ناراحتى‏هاى صفراوى، سردرد، ميگرن‏ و دردهاى عصبى از طريق ماساژ موضعى با اسانس.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏7 / 509 / نمونه‏هايى از گياهان دارويى ….. ص : 509
ناخنك: اين گياه را به اسم علمى (Melilotus Officina) نوشته‏ اند و داراى ماده كومارين و اسيد ملى لوتيك مى‏باشد. نافع ميگرن‏، سكته، لقوه، صرع، آنفاركتوس، فلبيت و پرى فلبيت است.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏8 / 101 / طب سوزنى و درمان سنتى ايران ….. ص : 99
آنها با فرو بردن سوزنهايى در بدن بيمار او را بى حس مى‏كنند و بر روى بدن آنها سخت‏ترين عمليات جراحى را انجام مى‏دهند و بيمار بلافاصله بعد از عمل جراحى از روى تختخواب بلند مى‏شود، طب سوزنى بر اين عقيده چينى‏ها استوار شده است كه معتقدند نيروهاى مافوق طبيعت بر روى بدن انسان تأثير و نفوذ دارند اما عملًا حقيقت چيز ديگرى است و روش آنها كاملا جسمى و مادى است، بيماريهايى چون روماتيسم، ميگرن‏، درد كمر و امثال اينها كه در رديف امراض جسمى است با اين روش به آسانى درمان مى‏شوند. همين امراض با درمان سنتى ايران نيز به آسانى معالجه مى‏شدند درحالى‏كه امروز تعداد مبتلايان به اين امراض زياد است و كمتر خانواده‏اى است كه يكى از افراد آن كم و بيش بدانها مبتلا نباشد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏8 / 115 / طب اسلامى و حجامت ….. ص : 114
2- حجامت سردردهاى شديد مانند ميگرن‏، سينوزيت را درمان مى‏كند و باعث آرامش اعصاب مى‏شود و هوش و حافظه را افزايش مى‏دهد و به چشم بينائى و جلا مى‏بخشد.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏8 / 189 / آشنائى با طب سنتى چين ….. ص : 181
در بخش اعصاب و روان بيماران داراى ناراحتى‏هاى مختلف، با طب سوزنى تحت درمان قرار داشتند. چينى‏ها اصولا مردمى آرام هستند؛ استفاده از طب سوزنى در درمان ناراحتيهاى روانى و سردردها بخصوص ميگرن‏، فلج‏ها و نارسائى‏هاى عصبى، با اعتقاد افراد صاحب نظر در اين بخش متداول و اثرات درمانى آن مفيد و ارزشمند است و در بسيارى موارد، دارو درمانى با روشهاى طب سوزنى قابل مقايسه نيست، زيرا دارو درمانى اثرات جانبى و ناخواسته و ناگوارى دارد كه در طب سوزنى مشاهده نمى‏شود.

دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى / ج‏9 / 239 / نارسائى گردش خون مغزى ….. ص : 239
عروق مغز مكن است سنكوپ با لائم موقت عقسبى (ناشى از نارسائى خون به موضع كوچكى از مغز) همراه باشد. در بيمارانى كه جديداً ضربه سر ديده‏اند حركت شديد سر مى‏تواند موجب سرگيجه و متعاقباً سنكوپ گردد. در ميگرن‏ نيز ممكن است همراه با كاهش گردش خون مغزى حالت سبكى سر و گاه سنكوپ عارض شود. نوعى‏


درمان دیگر بجهت رفع میگرن

دم كرده گلهاى خشك اسطوخودوس انواع سرگيجه را رفع كرده و براى ميگرن‏ و انواع سردرد مفيد و مؤثر است.
علامت مهم میگرن
ميگرن‏: سرگيجه ممكن است بلافاصله قبل از شروع يا همراه سردرد ايجاد شود در بعضى از انواع ميگرن‏ ممكن است سرگيجه نشانه غالب بيمارى و سردرد نشانه ثانوى باشد.

سردرد ميگرن‏ را ناشى از تغييرات عروقى مى‏دانند. به اين صورت كه در مقدمه امر يك حمله زود گذر، انقباض شريانى در منطقه مغز، مننژ و خارج جمجمه رخ مى‏دهد كه مقارن با مرحله ابتدائى هشدار دهنده ميگرن‏ و عامل اختلالات بينائى و ساير علائم مقدماتى حمله است و پس از آن يك مرحله استاع عروق جمجمه مخصوصاً شريان كاروتيد خارجى عارض مى‏شود و افزايش دامنه نوسانات نبض عروقى را عامل طبيعت ضربانى سردرد مى‏ دانند. در اين مرحله عروق به صورت لوله ‏هاى سخت و مقاوم به حالت اتساع پيوسته، باقى مى‏مانند و سردرد وارد مرحله استقرار و پيوسته خود مى‏شود.
علاوه بر اين يك مرحله انقباض عضلانى همراه با درد نيز قائلند كه متعاقب مرحله دوم عارض مى‏شود. ميگرن‏ اكثر اوقات از دوران كودكى شروع مى‏شود و حدوداً نيمى از بيماران، شروع حملات ميگرن‏ را در سنين كمتر از 15 سالگى ذكر مى‏كنند. حملات، صورت مشخص و اختصاصى دارد و به صورت سردردهاى موقت، همراه با اختلالات گوارشى يا علائم بينائى (تهوع، استفراغ، پريدن جرقه جلوى چشم، نيم كورى، تيرگى ديد) ظاهر مى‏شود.
ميگرن‏ بيماريى است كه با سردردهاى مداوم و سخت مشخص مى‏شود و غالباً با حملات ميگرن‏ بيشتر صبحها شروع شده و علائم اوليه آن عبارت از تار شدن ديد يا ظهور نقاط رنگى در خطوط جلوى چشم است. چنين اشكالات بينائى، فقط نيمى از صحنه بينائى را مختلط مى‏سازد. اين اختلالات معلول انقباضات شاخه‏هايى از سرخرگ تغذيه كننده مغزى مى‏باشد كه به تدريج تمام آن را دربر مى‏گيرد. اين امر به دليل انبساط بيش از حد مويرگهايى است كه در ابتدا منقبض شده بودند. علت ايجاد حالت زق زق، تلمبه خوردن خون، در طول مويرگهاست. حملات سردرد چند ساعتى به طول انجاميده و پس از خوابيدن بهبود مى‏يابد. بعضى وقتى يك سردرد خيلى شديد مى‏تواند 2 تا 3 روز به طول بيانجامد. متوقف ساختن حمله پس از شروع خيلى سخت است، بنابراين اولين راه معالجه جلوگيرى از وقوع سردرد به وسيله تجويز روزانه داروهاى حاوى ارگوتامين است كه باعث انقباض مويرگهاى مغز مى‏شود.
بيمار بايد مدتى حتى الامكان سعى كند در يك اتاق خالى و تاريك دراز كشيده و حد اقل يكى دو ساعت بخوابد. مسأله زمينه روانى قبلى ميگرن‏، امروزه شديداً مورد توجه است در اين صورت كمكهاى روان پزشكى براى حل مشكلات مى‏تواند كمك بزرگى به درمان ميگرن‏ كند.
تجربيات نشان داده است كه علت موضعى ميگرن‏ انبساط عروق كاسه سر مى‏باشد در مرحله قبل از شروع درد، عروق كاسه سر منقبض مى‏شوند و بدن انسان براى رفع اين انقباض ماده‏اى ترشح مى‏كند به نام (نوروكينين). با در نظر گرفتن اين موضوع دكتر فريدمان داروهاى منقبض كننده عروق را براى درمان ميگرن‏ برگزيده است.
آخرين نتيجه ‏اى كه به دست آورده ‏اند يكى از علل و شايد مهمترين علت ايجاد ميگرن‏ نارسائى كبد است. چرا كه مصرف غذاهاى ناسالم در ايجاد آن تأثير دارد.
اين مرض بيشتر موروثى مى‏باشد. بعضى اشخاص درد شقيقه و درد صرع را با هم دارند. دل بهم خوردگى و قى نيز همراه با درد مى‏باشد. از اسباب اين مرض، فشارخون، خرابى نظر، خستگى، ضعف و نسبت به مردها؛ در زنها اين مرض بيشتر مى‏شود. زكام كهنه و قبض دائمى شكم نيز از اسباب اين مرض مى‏باشد. داروئى كه خواص بسيار خوب در معالجه ميگرن‏ همراه با سردى دارد، به قرار زير است:

گل ختمى را در سركه زده و روى سر گذاشته شود كه براى سرگيجه و ميگرن‏ مفيد است.
علامت شایع دیگر
سردرد يك علامت شايع است كه مى‏تواند ناشى از علل مختلف از جمله اختلالات هيجانى، آسيب‏هاى سر ميگرن‏، تب، اختلالات عروقى درون جمجمه، بيماريهاى دندان، بيماريهاى چشم و گوش و بينى يا توده‏هاى تومورى درون جمجمه باشد.
سردردهاى ضربان دار به احتمال زياد مربوط به اختلالات عروقى از قبيل ميگرن‏، افزايش فشارخون و مالفورماسيونهاى عروقى درون جمجمه است.
شديدترين سردردها با ميگرن‏، مننژيت، درجات زياد تب و پارگى آنوريسم درون جمجمه همراه است. سردرد نسبتاً طولانى با شدت كم ممكن است نشانه عوارض خطيرى چون هماتوم درون جمجمه، تومور مغز يا آبسه مغزى باشد. در حالى كه استخوان جمجمه، پارانشيم مغزى، شبكه كورئيد و بيشتر قسمت‏هاى سخت شامه و نرم شامه نسبت به درد حساس نيستند نسوج پوشاننده جمجمه مخصوصاً عروق اين پوشش نسبتاً به درد فوق العاده حساسند.
سردرد متعاقب پونكسيون نخاع معمولًا در اثر بالا آوردن سر شدت مى‏يابد و در اثر پايين قرار دادن سر بهبود پيدا مى‏كند. فشار بر تنه عمومى كاروتيد با دست در ناحيه گردن يا فشار بر شاخه‏ هاى بزرگ كاروتيد خارجى ممكن است سردرد ميگرن‏ را تخفيف دهد.
سردردهاى ناشى از آسيب‏هاى ضربه‏اى سر غالباً با تغيير وضعيت ناگهانى سر شدت پيدا مى‏كند. سردردهاى پرفشار ناشى از اختلالات هيجانى ممكن است با ماساژ ملايم منطقه درد محسوساً تسكين يابد. سردردهاى شبانه ميگرن‏ گاهى اوقات در اثر خوابيدن شدت پيدا مى‏كند و با بلند شدن تخفيف مى‏يابد.

 

امتیاز کاربر: 4.7 ( 1 نتایج)

مقالات مرتبط

اراده و قصد و نیت معنایی عمیق دارند
اراده و قصد و نیت معنایی عمیق دارند
اراده و قصد و نیت معنایی عمیق دارند  ازراه های حسی و شهودی و اکتسابی و بطور کل قوای ورودی یا از سوی حضور...
مطالعه
بیماری برص شرح و درمان
بیماری برص شرح و درمان
درباره بیماری برص بیشتر بدانید بیماری برص چیست و راهکار های درمانی آن چیستند و درباره آن توضیحاتی ارائه...
مطالعه
5 علامت سرگیجه
5 علامت سرگیجه
علائم و دلائل سرگیجه سرگيجه‏: اگر كسى پيرامون خود را گردان بدور خويش ببيند و چشمانش سياهى برود، نيروى...
مطالعه
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *