02166561928

درمان آفت دهان با استفاده از گیاهان دارویی

Recent Posts
دسته‌ها

استفاده از داروهای گیاهی در درمان آفت دهان

ريحان برای درمان آفت دهان :

از خانواده نعناعيان است و برای درمان آفت دهان استفاده میگردد :نام لاتين آن اوسيموم بازيليكوم‏ocimum basilicum  و فارسى آن شاهسپرم يا شاهسپرغم و هنديش تلى است، گياهى است علفى و كوچك و سبز رنگ به درازاى 50- 10 سانتى‏متر داراى برگهاى متقابل كه معطر مى‏باشد ساقه ‏هاى آن اغلب به صورت چهار ضلعى است. اين گياه را معمولًا به دو نوع تقسيم مى‏كنند دارنده برگهاى بزرگ سبز تيره و برگهاى كوچك سبز مايل به زرد.

باعوارض کمتر و یا بدون عوارض درمان آفت دهان

بوسیله گیاهان دارویی آسان تر است.

 

ابن ماسويه مى‏ گويد:

گرم و در دوم خشك است. بسيارى از اطباء گفته‏ اند سرد است، بر سوختگى نهند سودمند است و در علاج زخم دهان مؤثر و راه‏بندانهاى مغز را مى‏گشايد.

در اروپا بازيليك، در عربستان سلطان الرياحين گفته مى‏شود. ريحان باعث تقويت معده بادشكن، ضدعفونى ‏كننده دهان و دستگاه گوارش، مدر و ضد تشنج است، همچنين بوى بد دهان را از بين مى‏برد.

يكى ديگر از كارهاى ريحان اين كه دماغ را باز مى‏كند و عصاره آن با شير براى درمان زكام و درد سينه و سرفه به كار مى‏رود مضمضه جوشانده غليظ و جويدن ريحان جهت رفع آفت‏ دهان‏ و بو كردن ريحان براى رفع سر درد مفيد است‏

طرخون ‏Artemisia dracunculus 

گياهى است پايا، داراى يك ساقه ايستاده به بلندى 30 تا 120 سانتيمتر از خانواده‏Compositae  برگ‏ها نرم، متناوب، باريك، دراز و نوك‏تيز به رنگ سبز تيره، بدون دمبرگ هر برگ ساقه از سه لوب تشكيل‏ شده است.

كاپيتولها كوچك به رنگ زرد مايل به سبز و به صورت خوشه مى‏باشد. تكثير آن به وسيله بذر و يا كاشت پايه ‏هاى آن در بهار و پائيز انجام مى‏شود.

منشاء اصلى طرخون

دره ‏هاى آبرفتى جنوب روسيه، سيبرى، غرب آسيا و كوهستانهاى آلپ بوده است.

اكنون به ‏طور وسيعى در اروپا، امريكا و همچنين در ايران كشت مى‏ شود. در كتاب ارشاد الزراعه تاليف سال 921 هجرى قمرى طرز كاشت و داشت آن ذيل نام طرخون كه مشهور به تلخان است ذكر گرديده است.

جالينوس گفته است:

طبق نوشته ابو ريحان گفته است كه آن هوبلوس مى‏باشد و طبرى با نام طرخون گويد كه آن سرد و سنگين است و رازى در كتاب دفع مضار اغذيه گويد در آفت‏ دهان‏ اگر آن را جويده و مدتى در دهان نگاه دارند موثر مى‏باشد و سردمزاجان نبايد در خوردن آن زياده‏روى نمايند. طرخون غليان خون را كاهش داده و شهوت جنسى را از بين مى‏برد و هروى مى ‏نويسد كه آن نآن را خوب هضم نموده و معده را قوى مى‏كند

 و ابو ريحان نام آن را به زبان بلخى غرياوس‏  مى‏نويسد: تميمى گويد جويدن طرخون گلو و زبان را بى‏حس مى‏كند لذا اگر قبل از خوردن داروهاى مهوع مانند مسهل‏ها از آن مصرف نمايند پس از خوردن دارو حالت تهوع به آنها دست نمى ‏دهد

اگر آب حاصل از كوبيدن آن را با آب رازيانه به شراب كدر هندى اضافه نموده بنوشند از ابتلاء به بيمارى آبله و بيماريهائى كه با بثورات جلدى همراه مى‏باشند محفوظ و در امان مى‏ مانند

 

استفاده از داروهای گیاهی

در درمان آفت دهان

مانند عصاره گیاه «ساتوریاخوزستانیکا» برای درمان آفت دهان مناسب‌تر از داروهای شیمیایی است چرا که عوارض جانبی کمتری دارند.

استفاده از داروهای گیاهی مانند عصاره گیاه «ساتوریاخوزستانیکا» برای درمان ضایعاتی مانند آفت دهان مناسب‌تر از داروهای شیمیایی است چرا که عوارض جانبی کمتری دارند.

عصاره گیاه ساتوریاخوزستانیکا

استفاده از عصاره گیاه ساتوریاخوزستانیکا نتایج منحصر به فردی در درمان آفت دارد

گیاه ساتوریاخوزستانیکا فقط در ایران می روید و جزو دسته گیاهان تیره نعناع است و اثرات ضدویروسی و ضدقارچی دارد. استفاده از عصاره این گیاه در دو، سه روز اول زخم پاسخ بهتری به درمان می دهد و سیر دوره درمان را کوتاهتر کرده و باعث کاهش درد و سوزش می شود.

کاروآکرول

میزان ماده اصلی اسانس این گیاه کاروآکرول ۹۰ درصد است که در گیاهان مشابه از ۳۰ تا ۴۰ درصد تجاوز نمی‌کند. همچنین این ماده خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و می‌تواند در درمان زخم‌های دیگر دهانی مانند پلاک دهانی و زخم‌های ناشی از دنچر مؤثر باشد.

زخم‌های آفتی عود کننده

یکی از شایع‌ترین ضایعات دهان است و طبق آمار ۲۰ تا ۳۴ درصد افراد دچار انواع آفت هستند که معمولاً در سنین بلوغ تا ۴۰ سالگی و به ویژه در افراد دچار استرس رخ می‌دهد.

انواع آفت ها

آفت‌ها به سه نوع مینور، ماژور و هرپسی فرم تقسیم می‌شوند که دردناک و بیشتر عود کننده‌اند و طی یک تا دو هفته التیام می‌یابند.

دلائل وجود آفت دهان و زبان

اگر از ماده خون ‏باشد

علامتش سرخى زبان و درد با تمدّد و باقى علامات غلبه خون. باید طبيعت را نرم گردانيدن 

غرغره و مضمضه  آب سگنگور و كاسنى و خرفه و كاهو و آب شاه‏توت.

اگر از ماده صفرا ‏باشد

علامتش زردى و سوزش‏ و شدّت درد و زبان با وجود ورم جوشش كند.

علاجش آنچه گذشت، در این مورد نیز کارآمد است .

اگر از ماده از بلغم ‏باشد.

علامتش سفيدى آماس و لعاب زياد در دهان

علاجش حقنه كه در آن تربد و تخم حنظل باشد غرغره و مضمضه  صعتر و عسل؛

اگر از ماده سودا ‏باشد.

علامتش‏ سياهى و خشكى و ورم اطراف آفت دهان یا  زبان.

علاجش اسهال به مطبوخ افتيمون و مضمضه به آب انجير و لعاب خطمى و روغن بنفشه  میباشد .

تمام این درمان ها باید با مشورت اهل فن انجام گیرد و کاملا مجرب است.

عوارض داروهای شیمیایی

برای نمونه استفاده از کورتون یا آنتی‌بیوتیک (به صورت دهان‌شویه) برای طولانی مدت می‌تواند باعث بروز قارچ در دهان شود ولی ترکیبات گیاهی عوارض جانبی کمتری دارند. پس لطفا از اون موارد که دچار عوارض مینمایند دهان شما رو استفاده نفرمائید.

 

گیاه طرخون

 

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

آیا آماده ی استفاده از این فرصت بی نظیر هستید ؟!!

در این درگاه شما هم وطن عزیز میتوانید چنانچه خدای ناکرده مبتلا به انواع امراض جسمی اعم از بیماریهای عام و همینطور بیماریهای خاص و خلاصه هرگونه نارحتی و مشکل جسمی هستید نسبت به درمان آن اقدام نمائید

همچنین اگر دچار انواع مشکلات روحی میباشید و چنانچه در هر بخش و یا برهه از زندگی تان دچار مشکل شده اید و برای رفع آن نیاز به مشاوره ای تخصصی و بسیار تاثیر گذار دارید و یا بطور کل برای ارتقای سطح کیفی فردیت و یا روابط و یا رشد شخصیت خود و خانواده خویش نیاز به مشاوره های موثر و کاربردی دارید بنحوی کاملا آسان و بدون هیچگونه پیچیدگی در کمترین زمان ممکن بصورت آنلاین  اطلاعات خود را ثبت فرمائید

ما بعنوان اولین پایه گذاران مشاوره و درمان از راه دور تجربه فراوانی اندوخته ایم درمان و بهبود قطعی و بدون عودت را در شیوه و طریق درمانی استاد حکیم رضی تجربه فرمائید .

 

آیا آماده ی استفاده از این فرصت بی نظیر هستید ؟!!

به اشتراک بگذارید

تصویر نویسنده

مقالات مرتبط

انباشتگی یا امتلاء چیست؟
انباشتگی یا امتلاء چیست؟
انباشتگی یا امتلاء چیست؟ شناخت انباشتگى‏[1]: چنانچه فضاهاى رگ‏ها از آنچه دارند آكنده شود تا گونه‏ اى...
مطالعه
بیماری سندرم نفریتیک ، علل و علائم و دلائل
بیماری سندرم نفریتیک ، علل و علائم و دلائل
بیماری سندرم نفریتیک بیماری سندرم نفروتیک فهرست مطالب مندرج در مقاله و پادکست صوتی بیماری سندرم نفریتیک......
مطالعه
بیماری بینابینی ریه (in-tur-STISH-ul)
بیماری بینابینی ریه (in-tur-STISH-ul)
بیماری بینابینی ریه خلاصه مطلب و بیان کلی هدف این مقالت: بیماری بینابینی ریه  (in-tur-STISH-ul) گروه...
مطالعه
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

Recent Posts
دسته‌ها